Servicii

Indepartarea frunzelor

În timpul sezonului de toamnă, în special, este important să aveți grijă de frunzele căzute din copaci și de cum acestea afectează aspectul și sănătatea gazonului dumneavoastră. În timp ce frunzele rămase pe gazonul dumneavoastră se pot descompune în timp și furniza nutrienți pentru sol, dacă sunt lăsate prea mult timp, ele pot începe să sufocă iarba sub ele. În plus, frunzele umede și grele pot încetini creșterea ierbii și pot crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea bolilor fungice.

Există câteva opțiuni pentru a vă asigura că frunzele nu afectează negativ sănătatea și aspectul gazonului dumneavoastră. Una dintre cele mai ușoare opțiuni este să folosiți un suflant de frunze pentru a le îndepărta de pe suprafața ierbii. Acesta poate fi o sarcină usoara într-o proprietate mai mică, dar pentru proprietăți mai mari, poate fi necesar să apelați la serviciile unui profesionist pentru a face acest lucru.

O altă opțiune este să tundeți gazonul cu un tocator pentru a distruge frunzele, transformându-le în mici bucăți care se pot descompune în sol. Această metodă poate fi eficientă în cazul unui număr redus de frunze și dacă acestea nu sunt prea groase. Dacă frunzele sunt prea groase, este posibil ca tocatorul să nu fie suficient de puternic și să se blocheze în timpul procesului.

În cele din urmă, puteți considera colectarea frunzelor și transportul acestora la un centru de compostare local. În acest fel, nu doar că veți scăpa de frunzele învechite și deteriorate, dar veți contribui și la producerea unor îngrășăminte organice folosite ulterior în grădinărit. Acesta poate fi, de asemenea, o opțiune mai potrivită pentru proprietățile mai mari, unde este dificil să se îndepărteze frunzele cu un suflant sau tocator.

În oricare dintre cazuri, este important să nu lăsați frunzele să stea prea mult timp pe gazon și să luați măsurile necesare pentru a le îndepărta într-un mod adecvat. Astfel, veți contribui la menținerea unui gazon sănătos și frumos pe întregul an.

×

 

Buna ziua!

Puteti discuta cu unul din reprezentantii nostrii pe WhatsApp

× Contact!